İSTANBUL / KÜÇÜKCEKMECE - Küçükçekmece Mareşal Fevzi Çakmak Anaokulu

Şbt

Anaokulu öğrencilerimiz, Sıfır Atık Projesi kapsamında yaptıkları çalışmaların yer aldığı "Atıktan Sanata" temalı bir sergi açtılar. Proje kapsamında çocuklarımızda sıfır atık projesi ile ilgili farkındalık oluşturarak; okulumuzu ve çevremizi temiz tutma bilinci sağlamak, atık malzemeleri dönüştürerek tekrar kullanmak amaçlandı.

Ock

Okulumuz öğrencileri Gelişim Raporlarını alarak ilk yarıyılı tamamladılar. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ağu

Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan beri Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.